ET DESCOBRIM SITUACIONS MOLT REALS QUE PODEN AFECTAR LA TEVA SALUT MENTAL *

No encaixo enlloc

Descobreix una sensació de malestar molt més freqüent del que sembla.

Vull informar-me
Això va de no encaixar enlloc, literal!

No encaixo enlloc

És natural que els éssers humans busquem encaixar en un grup. Es coneix com a “sentit de pertinença” i és una necessitat bàsica de totes les persones.

Aquest fenomen es fa més palès durant l’adolescència, quan la part social adquireix molta importància i encara estem descobrint qui som. Però a vegades percebem que no encaixem a la nostra família, grups socials o a classe i això ens fa sentir tristos, sols i incompresos en veure’ns diferents dels altres.

PERÒ QUÈ FAIG JO AQUÍ? *

QUÈ LOSERS *

AL SEU CAP SONARÀ ESPECTACULAR *

AJAJAA QUE GRACIÓS *

NO ENTENC RES *

DONCS NO LI VEIG LA GRÀCIA *

Com detectar-les

 • Encara que a vegades es pot gaudir de formar part d’un grup, també és comú sentir incomoditat a l’estar amb ells i experimentar una sensació de no poder ser un mateix.
 • Tenir la sensació que alguna cosa no va bé o de no poder ser un mateix en pertànyer a un grup.
 • Mostrar dificultats per a participar en les converses del grup en sentir que no es té res a aportar.
 • Sentir inferioritat o superioritat amb relació a la resta, la qual cosa pot portar a la inseguretat o a l’avorriment.
 • Creure que no s’és important per als altres membres del grup: que no es tenen en compte els sentiments o necessitats personals.
 • Sentir que tothom molesta i que la majoria de les persones no valen la pena.

Emocions relacionades

Tristesa
Aïllament social
Soledat
Ira
Desesperança

Tips d'ajuda

 1. Analitza com et comportes amb els altres. Si sents que no et tenen en compte, reflexiona sobre si tu els tens en compte. A vegades els senyals que enviem als altres no són els que creiem.
 2. Intenta ser una persona més assertiva, empàtica i intenta explicar com et sents. No acusis la resta, només explica els teus sentiments. Potser no s’han adonat que et sents així i en comunicar-ho, et tindran més en compte i et sentiràs millor.
 3. Recorda les teves qualitats. Si sents que no encaixes, no pensis que és per alguna cosa que fas malament. Aquest tipus de pensaments poden afectar la teva autoestima.
 4. Parla amb algú de confiança o coneix gent nova. Esplaiar-te t’ajudarà a alleujar la sensació de no encaixar. Si això succeeix amb les persones més properes, intenta conèixer a persones noves.
 5. Busca ajuda professional si aquests sentiments es manifesten de forma contínua i constant o afecten negativament la teva vida.

Necessites acompanyament psicològic?

Compta amb la nostra ajuda professional, gratuita i confidencial.

Contacta’ns

Situacions